Elektrische voertuigenverzekering

Elektrische rolstoelen en scootmobiels zijn in veel zorginstellingen in grote mate aanwezig. Dergelijke voertuigen veroorzaken veel schade. Zoals aan schuifdeuren. Schade die door deze voertuigen wordt veroorzaakt, is niet verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van de bestuurder. Een elektrische rolstoel of scootmobiel is namelijk voor de wet een motorrijtuig. En daarvoor moet een afzonderlijke WA-verzekering worden afgesloten.

Het is voor u van belang dat u controleert of bewoners een WA-verzekering hebben afgesloten voor hun elektrische rolstoel of scootmobiel. De meeste schade die zij veroorzaken is immers aan zaken of personeel van u.

U kunt dit voor uw bewoners, of uw eigen voertuigen, via ons regelen.

Bromfietsen, scooters en snorfietsen

Deze voertuigen behoren tot de kentekenplichtige voertuigen. Steeds meer zorginstellingen stellen dergelijke voertuigen beschikbaar voor medewerkers die extramurale zorg verlenen. Het is van belang dat u voor deze voertuigen een WA-verzekering en een schadeverzekering voor opzittenden afsluit.

(Duo-)fietsen met trapondersteuning

Voor fietsen, al dan niet met trapondersteuning, geldt geen verzekeringsplicht. Schade aan een ander met een fiets is verzekerd onder de normale aansprakelijkheidsverzekeringen.

Wel is het mogelijk om deze, vaak dure, vervoermiddelen te verzekeren tegen diefstal of cascoschade.

Indien u meer informatie wenst over het verzekeren van elektrische voertuigen, neemt u dan contact met ons op.

Goed om te weten

  • Lage premie
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Verzekeringsmogelijkheden voor alle typen voertuigen