Milieuschadeverzekering

Milieuschade ontstaat sneller dan u denkt. Tijdens het blussen van een brand kan het bluswater de grond verontreinigen. Bijvoorbeeld indien er vervuilende stoffen in het pand aanwezig zijn. Maar ook een lekkend koelsysteem kan het milieu aantasten. Een milieuschade brengt als snel enkele tienduizenden euro's aan saneringskosten met zich mee. En in geval van schade door asbestverontreiniging kunnen de kosten nog veel verder oplopen.

Onze gebouwen- en inventarisverzekering biedt al een belangrijke dekking. Het afvoeren en reinigen van vervuilde grond en water zijn namelijk verzekerd na een gedekte schade, zoals brand. Dit is voor de meeste zorginstellingen het voornaamste risico.

Er zijn echter risico’s die niet zijn verzekerd op de gebouwen- en inventarisverzekering. Deze risico’s nemen toe naarmate er meer vervuilende stoffen aanwezig zijn in een pand. Het is raadzaam om deze risico’s te inventariseren om te kunnen beoordelen hoe u daarmee het beste kunt omgaan. Een verzekering is slechts één van de mogelijke oplossingen. Wij helpen u hier graag bij.

Goed om te weten

  • Uitgebreide milieuschadeverzekering af te sluiten
  • Standaard inclusief dekking voor bedrijfsschade
  • Specifieke verzekering voor olietanks mogelijk